Nooddouche of mobiele badkamer huren?

Het renoveren van een badkamer kan een uitdaging zijn, vooral als je middenin de renovatiewerken woont en de badkamer dagelijks nodig hebt. Tijdens een renovatie is het daarom aangeraden om een tijdelijke oplossing te vinden om in je hygiënische noden te voorzien. Er zijn twee mogelijkheden: het huren van een nooddouche (ook wel mobiele douchecabine genoemd) of een mobiele badkamer huren. Maar wat is het verschil tussen beide en welke optie past het beste bij jouw situatie? In dit artikel zetten we de voor- en nadelen van beide opties op een rij.

werftoilet huren

Nooddouche huren

Als je alleen je douche of bad wilt renoveren, is het huren van een douchecabine op wielen een goede optie. Een douchecabine is een afgesloten ruimte die speciaal is ontworpen om te douchen. Het is een kant-en-klare oplossing die je gemakkelijk kunt plaatsen in bijvoorbeeld je berging, garage of keuken. De afmetingen van zo’n nooddouche bedragen 78 cm op 198 cm. Daardoor past de nooddouche door bijna elke deur.

De voordelen van een douchecabine

Het grote voordeel van een douchecabine is dat deze relatief goedkoop is in vergelijking met een mobiele badkamer. Je huurt een mobiele douchecabine al vanaf € 99,- per week vanaf 2 weken.

Een ander voordeel van een douchecabine is dat deze binnen kan worden geplaatst. Hierdoor ben je niet afhankelijk van het weer. Daarnaast neemt een douchecabine weinig ruimte in beslag.

De nadelen van een douchecabine

Het nadeel van een douchecabine is dat het alleen geschikt is als je uitsluitend je douche of bad wilt renoveren. Als je de hele badkamer wilt renoveren, dan biedt een douchecabine niet voldoende comfort gezien er geen toilet of lavabo voorzien is. Dan is een mobiele badkamer een betere keuze.

 

Mobiele badkamer huren

Een mobiele badkamer is een tijdelijke badkamer die je buiten plaatst op een stabiele ondergrond. Het is een oplossing die je kunt gebruiken tijdens een totale badkamerrenovatie. Een mobiele badkamer biedt alle gemakken die je in een gewone badkamer hebt, zoals een douche, toilet en wastafel.

 

De voordelen van een mobiele badkamer

Een mobiele badkamer biedt alle comfort die je nodig hebt gedurende een totale badkamerrenovatie, waardoor je zorgeloos je badkamer kan verbouwen in de tijdspanne die je nodig acht. Bovendien biedt deze oplossing meer privacy dan een mobiele douche, waardoor deze oplossing aangenamer is bij langdurige renovatiewerken.

Een bijkomend voordeel, is dat een mobiele badkamer volledig geïsoleerd is en voorzien is van verwarming, waardoor je ook in de winter kunt douchen zonder dat je het koud krijgt. Bij een mobiele douche ben je afhankelijk van de temperatuur van de kamer waarin de nooddouche zich bevindt.

De nadelen van een mobiele badkamer

Het nadeel van een mobiele badkamer is dat deze duurder is dan een douchecabine. Daarnaast neemt een mobiele badkamer meer ruimte in beslag dan een douchecabine, waardoor je een geschikte plek moet hebben om deze te kunnen plaatsen. Aangezien een mobiele badkamer meestal buiten wordt geplaatst, kan het weer soms ook wat parten spelen.

Nooddouche of mobiele badkamer? 

De keuze tussen een douchecabine en een mobiele badkamer hangt af van de renovatieplannen en je persoonlijke situatie. Door goed te kijken naar de voor- en nadelen van beide opties, kun je een weloverwogen keuze maken die het beste past bij jouw noden. Indien je twijfelt, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen. Samen zullen we alle opties bespreken en jou adviseren over de beste keuze voor jouw persoonlijke situatie.

Prijs nooddouche en mobiele badkamer

Wens je graag een vrijblijvende offerte voor een nooddouche of een mobiele badkamer? Bij ADS Amusementsverhuur kan je zeker zijn van een zeer marktconforme prijs. Afhankelijk van de verhuurperiode en de verhuurtermijnen kan een prijs overeengekomen worden. Vraag online een gratis offerte aan.

Aanbod ADS Amusementsverhuur

Mobiele douchecabine

Mobiele badkamer

ADS Amusementsverhuur is dé partner voor jouw werkzaamheden

Elke bouwwerf is anders en heeft zijn specifieke eisen, waardoor een flexibele verhuurpartner geen overbodige luxe is. ADS Amusementsverhuur zorgt voor een oplossing op maat die voldoet aan de noden van jouw project. Ontdek ons volledige aanbod op de website of vraag een gratis offerte aan.